mandag 16. april 2012

Sjokoladekake uten egg!

hei alle mine lesere! nå i helgen skal vi feire min søsters bursdag (familieselskap) og blant gjestene har vi en som er allergisk mot egg! så da må vi jo ha et alternativ til han også, sånn at han også kan kose seg med noe til kaffen også! så hva passer vel bedre enn en sjokoladekake uten egg! den ble faktisk ikke så verst på smak heller! den ble ikke så høy, så jeg delte den i to og la litt sjokoladekrem i mellom også i tillegg til krem på toppen! men kaken ble veldig luftig og "porøs"

ingredienser:
3 dl hvetemel
2 dl farin
1 ss bakekakao
2 toppede ts bakepulver
2 dl melk
2 ss smeltet smør

1. bland alt det tørre i en bolle, tilsett melken og smøret og rør til alt er godt blandet!
2. hell røren i en smurt springform som er 22-24 cm i diameter! stek kaken på 225 grader i 20 minutter!
3. avkjøl kaken helt før du i det hele tatt rører den! hvis du rører kaken før den er blitt kald kan det fort hende at den detter sammen og blir flat som et flatbrød!

sjokoladekremen:
150 g mykt smør
150 g siktet melis
2 ss kakao
1 ss kaffe

bland alt sammen med en kjøkkenmaskin eller en mixmaster! da er det bare å klæsje på krem og pynt kaken sånn som du syns er finest! med for eksempel raspet sjokolade eller friske jordbær eller begge deler!

håper det smaker!

vennlig hilsen Olavs kulinariske verden!

8 kommentarer:

  1. Så flott at du deler oppskriftene dine med oss. Allergi kaker kan være vanskelig å bake, denne så veldig god ut. :)

    SvarSlett
  2. Den skal jeg prøve! :) Er det den som er på bildet?

    SvarSlett
  3. Ja. Det er den som er på bildet. Smaker godt, men den blir ført tørr så ikke stek den for lenge!

    SvarSlett
  4. Tusen takk for en kjempe god oppskrift.
    Stekte kake ett par minutter for lenge, men glasuren dekket over at det var litt tørt :)

    SvarSlett
  5. Hei, Kaken var kjempegod, men oppskriften hadde sett litt mer seriøs ut uten utropstegn etter hver eneste setning! <-- pun intended

    SvarSlett
  6. den smakte kjempe :) min ble ganske høy og fin også. vi pleier faktisk å bruke den samme glasuren til alle sjokoladekaker.

    SvarSlett
  7. Vennen min spydde nesten av denne kaken
    Den lukter fælt

    SvarSlett
  8. Knallvær god kake, og fin blogg😃😃

    SvarSlett